تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۰:۱۲
کد خبر : 4873

گام مؤثر خوزستان در ارتقای سلامت غذایی؛ افزایش نانوایی‌های پخت نان کامل به ۴۸ واحد با مدیریت علمی اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان

گام مؤثر خوزستان در ارتقای سلامت غذایی؛ افزایش نانوایی‌های پخت نان کامل به ۴۸ واحد با مدیریت علمی اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان

با پیوستن ۱۲ واحد نانوایی فعال در شهرستان دزفول به طرح داوطلبانه پخت نان کامل و تأیید کارگروه آرد و نان استان، شمار نانوایی‌های پخت نان کامل در خوزستان به ۴۸ واحد رسید. این اقدام در راستای ارتقای سلامت عمومی، ترویج فرهنگ مصرف نان سالم و تحقق اهداف آموزشی و فناوری اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان به مدیریت امید جهان‌نژادیان صورت گرفته است.

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر زنگی به نقل از روابط عمومی اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان، امید جهان‌نژادیان، مدیرکل این اداره، از پیوستن ۱۲ واحد نانوایی فعال در شهرستان دزفول به چرخه پخت نان کامل خبر داد.

وی با اشاره به اهمیت این طرح در بهبود الگوی تغذیه و ارتقای سلامت جامعه گفت:
«۱۲ واحد خبازی فعال در دزفول به‌صورت داوطلبانه درخواست پخت نان کامل ارائه کردند که با موافقت کارگروه آرد و نان استان، فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند. پیش از این نیز ۳۶ واحد نانوایی در خوزستان به این طرح پیوسته بودند و اکنون با احتساب ۱۲ واحد جدید، مجموع نانوایی‌های پخت نان کامل به ۴۸ واحد رسیده است.»

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان افزود:
«ترویج فرهنگ استفاده از نان کامل یکی از اهداف کلان ما در مسیر سلامت غذایی مردم استان است. در این راستا، دو دوره جشنواره ملی نان خوزستان برگزار شده و همچنین کانون آموزشی و فناوری نان خوزستان به‌عنوان نخستین شعبه آکادمی ملی نان ایران راه‌اندازی شده است. علاوه بر این، برنامه‌های آموزشی در مدارس و مراکز عمومی نیز با هدف آگاهی‌بخشی و اصلاح الگوی مصرف نان در حال اجراست.»

وی در پایان تأکید کرد:
«اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان به عنوان بازوی تخصصی وزارت صمت در حوزه آرد و نان، با همکاری سایر نهادهای عضو کارگروه، در مسیر گسترش تولید و مصرف نان کامل گام برمی‌دارد تا زمینه ارتقای سلامت جسمی و بهبود شاخص‌های تغذیه‌ای مردم فراهم شود.»

بر اساس گزارش کارشناسان تغذیه، آرد کامل حاصل آسیاب‌کردن کل دانه گندم است و شامل سبوس، جوانه و اندوسپرم می‌شود. این آرد سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌های گروه B بوده و مصرف نان تهیه‌شده از آن، ضمن بهبود عملکرد دستگاه گوارش، در پیشگیری از یبوست، کاهش خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دوم و برخی سرطان‌ها نقش مؤثری دارد.

📍 پایگاه خبری تحلیلی عصر زنگی
🖋️ خبرنگار: حسین جعفری‌نیکو

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.