زن ایرانی در ادبیات معاصر
شعر و ادبیات همیشه بخش مهمی از فرهنگ و هویت ایرانیان بوده و شاعران زن معاصر به خصوص در این عرصه نقش چشمگیری ایفا کرده اند. این شاعران با آثارشان سعی در بیان تجربیات و احساسات زنان و نقد اجتماعی داشته و به تغییر نگرش های سنتی کمک کردند.
ادبیات معاصر و جایگاه زنان ایرانی

پس از عهد مشروطه با توجه به تحولاتی که در ممالک پیشرفته و جامعه ایرانی صورت گرفته بود, زنان نیز به عرصه روابط اجتماعی وارد شدند و ارزش های انسانی و اجتماعی خود را درک کردند و هویت خویش را با نوشته هایشان به تصویر کشیدند. ایشان برای شکسته شدن قفل اسارت زن ایرانی و
پس از عهد مشروطه با توجه به تحولاتی که در ممالک پیشرفته و جامعه ایرانی صورت گرفته بود, زنان نیز به عرصه روابط اجتماعی وارد شدند و ارزش های انسانی و اجتماعی خود را درک کردند و هویت خویش را با نوشته هایشان به تصویر کشیدند. ایشان برای شکسته شدن قفل اسارت زن ایرانی و رسیدن به برابری حقوق زنان و مردان, بر حضور زنان در عرصه های گوناگون اجتماعی و فرهنگی تاکید می کردند. در این راستا, بانوان شاعر, با ابزار شعر راجع به وضعیت زنان در جامعه ایران داد سخن دادند و ضمن ریشه یابی علل تنزل زن در جامعه, به بانوان معاصر خویش راه حل ها و راهکارهایی را جهت احراز هویت و منزلت اصلی خود پیشنهاد دادند. از میان بانوان سخنور, ژاله قائم مقامی, پروین اعتصامی و سیمین بهبهانی در باب زن و مسائل بانوان, نظرات ژرفتری دارند و بیشتر به آن پرداخته اند؛ بنابراین در این مقاله ابعاد این موضوع را با تکیه بر اشعار سه شاعر مزبور, مورد بررسی قرار می گیرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0