روزی حلال
بنابراین اگر در امر کسب روزی، حدود الهی رعایت نشود، نهتنها فرد را از انسانیت ساقط و نسل انسانی را فاسد میکند، بلکه اجتماع را به مخاطره میاندازد و باعث متلاشی شدن اصول اخلاق اجتماعی میشود و در اثر فروپاشی اصول اخلاقی، جامعه دچار هرج و مرج و بیبند و باری میشود.
روزی حلال و اثراتش

ز مهمترین دستورات اقتصادی اسلام، کسب روزی حلال است. تلاش برای به دست آوردن روزی حلال از آن جهت مورد تأکید و عنایت ویژه قرار گرفته است که نقش بسزایی در جسم و روح انسان دارد و بیتوجهی به آن، افزون بر عواقب اخروی، پیامدهای منفی و مخربی را برای روحیات و خلقیات انسان بهوجود میآورد. هرچند روزی حلال در سخن بهآسانی گفته میشود و بیشتر انسانها بر این گماناند که روزی آنها حلال و طیب است، اما کسب واقعی روزی حلال در مقام عمل، بسیار سخت است.
تلاش برای کسب رزق و روزی
رسیدن به رزق و روزی حلال، دشواریها و سختیهای خاص خود را دارد و لازم است انسان برای به دست آوردن آن تلاش و کوشش کند، اما ممکن است برخی از روایات و اعتقادات دینی به کمک انسانهای تنپرور بیاید و آنان را که حاضر نیستند سختیهای به دست آوردن رزق حلال را به تن بخرند، به خیالپردازیهایی درباره دستیابی به روزی بیرنج بکشاند؛ از جمله این اعتقادات، توکّل به خداوند متعال است؛ خدایی که مسبب الاسباب است و تدبیر نظام عالم و همه کارها به دست او است و امور همه بندگان را کفایت و رزق و روزی آنان را تضمین نموده است. اگر کسی واقعاً به خداوند توکّل کند، دیگر معنا ندارد که به تلاش و کوشش و آیندهنگری و برنامهریزی بپردازد. روایاتی نیز مؤید این اعتقاد و نگرش بیان شده است، از جمله علامه طباطبایی میفرماید:
«معنای توکّل این نیست که شخص نسبت امور را به خودش و یا به اسباب قطع یا انکار کند، بلکه معنایش این است که خود و اسباب را مستقل در تأثیر ندانسته و معتقد باشد که استقلال و اصالت، منحصراً از آنِ خدای سبحان است و در عین حال، سببیّت غیر مستقل را برای خود و اسباب قائل باشد.»
برچسب ها :عصر زنگی.روزی.حلال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0